Alla inlägg den 13 april 2008

Av Sara Olsson - 13 april 2008 20:54


ÄNTLIGEN så har polisen hittat Engla! Kände på mig att det inte skulle ta så mycket längre tid...tyvärr vart hennes liv på jorden inte så långt tack vare den otroligt grymma 42-årige mannen som tog hennes liv. Varför måste det sluta på det viset? Tydligen så erkände han i eftermiddags och erbjöd sig att peka ut var han hade gömt henne. 


Fruktansvärt är det som har hänt, men samtidigt är det bra för Englas familj att han erkände så att de visste vad som han hänt och kan såsmåningom begrava henne.


Sänder många tankar till familjen... 

Av Sara Olsson - 13 april 2008 12:20

Hejsan igen!


Så fantastiskt att det är så många frivilliga människor som beger sig till Stjärnsund för att ingå i sökgrupperna! Min mamma och min moster begav siog dit för att hjälpa till idag...hade det inte varit för att jag skulle jobba idag så hade jag också gjort det. Det är ju trots allt inte så långt till Stjärnsund från Karlbo. HOPPAS HOPPAS att de hittar Engla snart.


Måste passa på att tända ett till ljus. Englas familj behöver de stöd och hjälp de kan få, så om du har tid/lust  och ork så bege dig till Stjärnsund för att hjälpa till!


Av Sara Olsson - 13 april 2008 12:17

Morsning!


Läste på Aftonbladet att polisen och personer (som letar efter Engla) hade hittat ett par föremål som de ska undersöka. Hoppas verkligen att dessa leder till någonting! De vet fortfarande inte om föremålen har någon koppling till "Engla-fallet" men det är ju bra att de utreder utifall.

Av Sara Olsson - 13 april 2008 11:06

Datoranpassad tillvaro

Då man har arbetat för mycket med datorn så börjar man lätt irritera sig på världen utanför datorn, och nedan följer några tips för att underlätta ditt liv i den verkliga världen.


  • Dubbelklicka på ljusknapparna.

  • Spruta spraylim mellan sidorna i tidningen så det går långsammare att bläddra.

  • Akta dig för virus när du tar hem saker.

  • Lägg bokmärken på dina favoritställen.

  • Kolla brevlådan var 10:e minut.

  • Starta nyhetsgrupper på anslagstavlan på ICA.

  • Hämta upp gamla saker ur papperskorgen som du ångrar att du slängde.

  • Sätt upp en klocka/timglas när du jobbar väldigt hårt.

  • När du ska understryka dina känslor, lägg huvudet vertikalt och gör miner.

  • Börja alla samtal med en subjectrad.

  • Tapetsera ditt hem med desktopmönster.

  • När någonting går fel under dagen, gör en omstart: åk hem, gå och lägg dig och börja om från början.

Av Sara Olsson - 13 april 2008 10:58


Nu känns det att man har jobbat både igår och idag! *trött* Som tur är så blir det ju lite träning ikväll så får man ur de sista krafterna som finns kvar i kroppen tror jag! *haha* Är på jobbet just nu, men har lite rast såhär på förmiddagen så då är det ju klart att man passar på att sitta framför datorn och knappa! *smile*


SKa även kolla upp några bloggar hade jag tänkt. Kul att kolla runt lite! Sen är det vell dags snart att lämna lite kommenterer till mina klasskompisars bloggar också.


Hungrig! Ska någ gå och ta en smörgås och choklad tror jag. *mums*


SLutar vid kl13 sedan ska jag faktiskt festa till det med en pizza tror jag! Vet inte vad det blir men det kanske blir likadan som det vart i fredag. Då åt jag en pizza med:


  • Ost
  • Tomatsås
  • Kyckling
  • Lök
  • Fetaost

Trodde att det skulle bli lite spännande med fetaost på en pizza men det var SUPERGOTT, curryn uppepå gjorde susen! :)


Det är ju dock tråkigt att äta samma sak men det kanske dyker upp någon annan idé när man står vid pizzerian....


Av Sara Olsson - 13 april 2008 10:56

Citat om internet

  • Allt du behöver veta finns på internet. Du kan bara inte hitta det.
  • Det blir bara stjärnor när jag skall skriva in lösenordet.
  • Svara på detta e-postmeddelande om du inte får det.
  • Ont om kvinnor på internet? Inte alls, men det flesta är nakna och i jpeg-format.
  • Yttrandefrihet på internet: Alla får säga vad de vill och ingen behöver läsa det.
  • Vi har alla hört att en miljon apor med skrivmaskiner förr eller senare kommer att återskapa Shakespeares samlade verk. Tack vare internet vet vi nu att detta inte stämmer.
  • mp3... Är det något virus eller?
  • Jag har internet, en vibrator & pizzaleverans. Varför skulle jag lämna huset?
  • 92,5 procent av all statistik om internet är helt gripen ur luften.
  • Helpdesk: Sitter du bakom en brandvägg?
    Kund: Nej, jag sitter vid ett fönster.

  • Jag får e-post, därför finns jag.


Av Sara Olsson - 13 april 2008 10:52

BOK

Nu introducerar vi Bio-optiskt Organiserad Kunskap — BOK.

BOK är ett revolutionerande teknologiskt genombrott: inga sladdar, inga elkretsar, inga batterier, inget som ska kopplas eller knappar att slå på. Den är så enkel att använda att till och med ett barn kan göra det. Kompakt och mobil, så att den kan användas överallt — även sittandes i en fåtölj framför en öppen brasa — och så kraftfull att den kan innehålla lika mycket information som en CD-ROM-skiva.

Så här fungerar den:

BOK är uppbyggd av sekvensiellt numrerade sidor av papper (återvinningsbara), där varje sida har en kapacitet på tusentals bits av information. Pappren sitter ihop med hjälp av en specialbyggd enhet som kallas bindning som ser till att sidorna ligger i korrekt sekvens.

Tack vare Anti-transparent Pappers Teknologi (APT) kan tillverkaren använda båda sidor av pappret, och därigenom fördubbla informations-densiteten och halvera kostnaden. Experterna debatterar om huruvida man kan öka informationsdensiteten ytterligare, för tillfället har detta lösts i BOK genom att helt enkelt använda fler sidor. Varje sida scannas optiskt, vilket gör att informationen registreras direkt i hjärnan. Ett enkelt drag med fingret för dig direkt till nästa sida.

BOK kan användas när som helst genom att helt enkelt öppna den.

BOK kraschar aldrig och behöver aldrig startas om, fast som med alla saker kan den skadas om kaffe spills på den, och den kan bli obrukbar om den tappas för många gånger på ett hårt underlag.

Bläddringsfunktionen gör att du på ett ögonblick kan hoppa till vilken sida som helst, framåt eller bakåt. BOK har även en indexfunktion som visar exakt position för eftersökt information.

BOK-märke är ett extra tillbehör som gör att du kan öppna BOK på exakt samma ställe som du lämnade den förra gången — trots att BOK har varit stängd.

BOK-märke är anpassat efter den allmänna standarden och kan således användas i valfri BOK av olika tillverkare. Dessutom kan flera BOK-märke användas i samma BOK om användaren vill spara flera vyer på en gång. Antalet begränsas endast av antalet sidor i BOK. Man kan också göra personliga noteringar intill texten i BOK med hjälp av ett programmerings-tillbehör, Portabel Enhands Nytto Noterings Accessoar (PENNA). Portabel, hållbar och prisvärd är egenskaper som gör BOK till ledstjärna för de nya kraven på underhållning.

BOK's dragningskraft är så stor att tusentals innehållskreatörer helt har övergått till plattformen, och investerare flockas för att få vara med. Håll utkik efter en flod av nya titlar inom kort.


Av Sara Olsson - 13 april 2008 10:50

"Vad tar datorn till när den vill glömma?"
"Ramlösa!"

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards